Article publicat a L’Independent de Gràcia

Article Opinio convidada L'IndependentAdjuntem el text de l’article que ha estat publicat al diari L’Independent de Gràcia del dia d’avui, a l’espai Opinió Convidada, pàgina 8. També es pot fer clic en la foto de l’article i llegir-lo directament. Agraïm al diari L’Independent de Gràcia i al seu director, Sr. Albert Balanzà, que ens hagi brindat l’oportunitat d’expressar-nos a través d’aquest mitjà.

La Superilla d’en Grassot, l’opinió d’uns grassotencs

Plataforma #AfectatsSuperilla neix amb l’objectiu de que un canvi urbanístic radical com és la creació d’una superilla tingui l’aprovació dels tots els veïns i veïnes de la zona afectada per aquest canvi. Compta amb el suport de totes les associacions de veïns i de comerciants del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. No estem en contra dels canvis ni tenim por als canvis. Estem en contra d’actuacions precipitades, de cants de sirena al ciutadà, mancades de planificació, que costen milions i milions d’euros i que al final no aconsegueixen cap dels propòsits. Per això el nostre plantejament principal és trobar un model urbanístic seriós, consensuat amb tothom i que pugui ser votat per tots els veïns i veïnes.

Quan es parla de superilles sempre es posa al davant l’èxit de la superilla de la Vila de Gràcia i d’altres ciutats europees. Felicitem sincerament des d’aquí als veïns, veïnes i comerciants de la Vila de Gràcia per la seva superilla i els beneficis que han obtingut, però aquest model no és traslladable en cap cas i no és comparable a la zona veïna de Camp d’en Grassot, on no obtindríem cap benefici i sí molts perjudicis, com s’està visquent en el cas del nyap de Poblenou. Els exemples de la Vila de Gràcia i d’altres ciutats europees fan referència a zones urbanes formades per carrers estrets i voreres estretes. El barri del Camp d’en Grassot, com la resta del tramat Eixample, està organitzat en carrers amples, amb voreres amples i amb interiors d’illa. Res a veure, res.

Hem manifestat públicament la nostra sincera col·laboració i ja hem plantejat propostes i solucions per reduir els índex de contaminació i també per gestionar millor els espais públics. I això és el que estem fent des del minut zero a Plataforma #AfectatsSuperilla: educant, divulgant, opinant, demanant opinions… obrint el debat perquè entre tots arribem a la solució de la majoria, i no a la d’uns pocs, siguin els que siguin. Com tot a la vida, hi ha pros i contres, i la superilla no n’està exempta. Es tracta, doncs, d’obtenir el màxim de pros, de minimitzar els contres i de que els drets d’uns no trepitgin els drets dels altres.

Per això estem molt satisfets del recolzament i del compromís públic adquirit per l’alcaldessa Ada Colau en aquest assumpte quan en la trobada del 3 de febrer va dir el següent:

1. La prioritat és la realització del mercat de l’Abaceria.
2. La Superilla no s’ha de fer de forma precipitada i ha d’obtenir el consens de tothom. I si s’ha d’anar més lent, es va més lent.

Des de Plataforma #AfectatsSuperilla, aplaudim aquesta manifestació de l’alcaldessa i estem molt satisfets de que finalment es tingui el compromís de no fer cap acció de forma precipitada i de cercar el consens previ de tots els veïns, veïnes i entitats veïnals i de comerciants. D’aquesta manera el projecte recollirà totes les sensibilitats i circumstàncies de les persones que viuen i treballen al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. En aquest sentit, tots els veïns, veïnes i entitats adherides a la plataforma col·laborarem de forma activa en el projecte i, al mateix temps, estarem atents a que es compleixi el compromís adquirit públicament per l’alcaldessa.

Josep Serra i Jordi Morillas
Portantveus
Plataforma Afectats Superilla Camp d’en Grassot i Gràcia Nova