Balanç dels dos primers mesos de plataforma

Plataforma Afectats Superilla GrassotEn aquesta setmana que tot just comença complim dos mesos de plataforma, dos mesos de lluita per impedir que el projecte de la superilla del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova es faci de forma maldestre i sense comptar amb l’opinió i la participació de tot el veïnat.

El balanç en aquests dos primers mesos ha estat molt positiu per tres motius principals i que han estat tres fites rellevants d’aquest inici de plataforma i lluita veïnal:

  1. Els nostres arguments i posició han guanyat el suport, l’afecte i l’adhesió de totes les entitats veïnals i de comerciants de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova i també d’alguna entitat de comerciants veïna. Això és molt important perquè són entitats que representen un ventall molt i molt ample i estès del veïnatge del barri, veure el llistat actualitzat aquí, i sense cap vinculació ni interès polític específic, doncs dins de la plataforma hi ha persones amb diferents afinitats i simpaties polítiques, d’un a l’altre costat, i que el que ens uneix és el sentit comú, les ganes de dialogar i la cerca del consens en un projecte rellevant com és la superilla.
  2. Hem obtingut el compromís de l’alcaldessa, Sr. Ada Colau, que el projecte de la superilla no es farà fins que no es faci el projecte del mercat de l’Abaceria, que no es farà de forma precipitada (reconeixent, implícitament, que la superilla de Poblenou s’ha fet de forma precipitada) i que, en qualsevol cas, es farà amb el consens i participació de tots els veïns i veïnes. Podeu llegir el detall de la notícia que vam publicar en el seu moment en aquest enllaç i el reconeixement de que aquest projecte va per llarg en aquest email que vam rebre del Regidor del districte, Sr. Eloi Badia.
  3. Hem aconseguit que l’autobús H8 continuï circulant pel carrer Sant Antoni Maria Claret quan estava previst que circulés pel carrer Còrsega, dins del nou pla de reordenació del busos de Barcelona que s’ha d’implementar a partir del mes de setembre d’enguany. Llegir el detall en aquest enllaç. Mai sabrem si estava o no relacionat amb la superilla (nosaltres creiem que sí), però en tot cas ha estat també una fita extraordinària i forçada, altre cop, gràcies a la pressió veïnal.

De forma addicional, ens hem entrevistat amb diferents partits polítics i amb representants del districte; hem tingut presència i hem estat entrevistats en ràdio, premsa i TV; hem crescut en seguidors en les diferents xarxes socials; i estem en contacte directe amb altres plataformes similars d’altres zones de Barcelona.

Tot això gràcies al suport i ajut de molts veïns i veïnes de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. A tots, moltes gràcies i que sapigueu que continuem amb la nostra tasca, tot i que certament, un cop hem assolit aquestes tres principals fites, la nostra tasca ara no serà tan intensa com en aquest dos primers mesos. No ho serà al menys fins que comenci l’elaboració del projecte de la superilla, que serà a llarg termini, i siguem cridats pel districte per treballar de forma conjunta en l’elaboració del projecte superilla en representació dels veïns i veïnes que ens doneu suport.