“Donde dije digo, dije Diego” i altres perles

Tarda vespre de passió i emocions ahir a la reunió sobre la nova xarxa de busos a la Biblioteca Jaume Fuster de Plaça Lesseps. L’auditori de la biblioteca estava ple, majoritàriament de gent gran, un dels col·lectius més impactat pels canvis de la xarxa de busos.

Primer de tot, volem felicitar a l’ajuntament per la realització d’aquest tipus de reunions, especialment quan toquen temes de tanta sensibilitat com és la xarxa d’autobusos. Les coses com són. Enhorabona als qui van participar en l’organització i en la seva execució, tècnics de TMB inclosos. Santa paciència que tots van tenir (bé, excepte una persona específicament, que es va posar una mica nerviosa). Una altra cosa és si en faran cas del que la gent els hi va expressar en general. Pel que vam assistir a les taules, quelcom d’específic sí en faran cas, els tècnics. Però en general, ja veurem.

Com a resum sobre com afecta la nova xarxa a Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, indicar que es manté la línia H8 en el seu pas per Sant Antoni Maria Claret, el 47 modifica el seu trajecte pel carrer Còrsega i allarga el seu final cap al mar, el 55 queda substituït pel V19 i desapareixen el 45 i el 20.

A l’inici de la reunió, el regidor de districte Sr. Eloi Badia, en veure l’auditori tan ple i per a tranquil·litzar als allí presents, es va avançar i va informar que, com havia dit al plenari, la línia H8 no es modificava. I a partir d’aquell moment van començar a passar fets un xic esperpèntics. Primer, la presidenta de TMB, Mercedes Vidal va mostrar un mapa general de les línies on es veia clarament que la línia H8 passava pel carrer Còrsega. Després mostra un altre on el H8 passava pel carrer Sant Antoni Mari Claret. Més tard, els qui vam participar en les taules, vam veure com hi havia dos mapes. Un de ben fet i imprès on el H8 passa pel carrer Còrsega i un fet amb ma i amb rotulador on el H8 passa pel carrer Sant Antoni Maria Claret. També durant la ponència del presentació, a un dels ponents li va trair el subconscient i va indicar que el H8 circularia pel carrer Còrsega, aspecte que va rectificar ràpida i immediatament per indicar que era pel carrer Sant Antoni Maria Claret. Tot això fa pensar que els plans inicials eren uns altres i que la pressió veïnal exercida en els últims dies ha estat efectiva i ha fet canviar els plans (mai millor dit) en l’últim moment. Veure les fotos adjuntes. De facto, en el web de l’ajuntament, el H8 continua passant per carrer Còrsega. Demanem que ho modifiquin a la major brevetat per no crear més confusió.

La polèmica, no obstant, va quedar servida per les queixes sobre els canvis a la xarxa de busos al camp d’en Grassot i Gràcia Nova i la desaparició de les línies 20 i 45. Cal recordar altre cop que el regidor del districte, Sr. Badia, havia negat aquest fet el dia anterior en el plenari (llegir aquí) i en la tarda d’ahir negava que ho hagués dit i argumentava, dirigint-se a un del portantveus de la plataforma #AfectatsSuperilla, Sr. Jordi Morillas, que ell es referia exclusivament al H8 i en resposta a la pregunta de la consellera Berta Clemente en el plenari.

El Sr. Eloi Badia, a l’inici de la seva intervenció al plenari sobre aquest tema (veure la gravació a Youtube a partir del moment 1h03’48”) va dir literalment (i ampliem aquí el que vam publicar ahir): “pel que fa a la xarxa de busos, que hi han bastants partits que han fet intervencions, no està previst cap canvi en la xarxa de busos actual“.

I quines van ser les intervencions dels consellers al plenari, prèvies a la resposta del regidor?

Moment 40’53”; el conseller Miguel Raposo li pregunta sobre si es desvien pel carrer Còrsega les línies d’autobusos (en plural) que actualment circulen pel carrer Sant Antoni Maria Claret.

Moment 1h00’04”: la consellera Berta Clemente li pregunta sobre les parades d’autobús del carrer Sant Antoni Maria Claret i dels autobusos (en plural) que hi passen.

Ho tornem a recordar, el Sr. regidor es va expressar responent “pel que fa a la xarxa de busos, que hi han bastants partits que han fet intervencions, NO està previst cap canvi en la xarxa de busos actual“.

Després d’aquesta intervenció, la consellera Berta Clemente li va tornar a preguntar sobre les línies en general, moment 1h13’04”. El regidor no va dir res en el seu torn de rèplica.

Per tant, Sr. regidor, “donde dije digo, dije Diego“.

No podem finalitzar aquest article sense fer esment de la intervenció en l’acte d’ahir de la presidenta de TMB, Sra. Mercedes Vidal, qui davant d’un auditori majoritàriament format per gent gran, amb dificultats de mobilitat física i inclús dificultats sensorials, va deixar anar alguns comentaris del tot fora de lloc i en varis moments es va dirigir a l’audiència com si fos la mestra d’una classe que es dirigeix als nens petits de l’aula. No els reproduïm tots. Ens quedem amb un molt significatiu pel aquest col·lectiu. Va dir “si no se’n recorden de les parades, es poden baixar una app en el seu mòbil i allí ho miren“. Això dirigit a un col·lectiu majoritàriament format per gent gran, amb dificultats de mobilitat física i inclús dificultats sensorials. Bravo presidenta! Bravo per la seva sensibilitat envers aquest col·lectiu!

D’algunes peticions significatives que va demanar als tècnics i que van prendre nota adequadament com a fet molt plausible de fer, va ser posar més parades d’autobús en el carrer Indústria, en el tram que va de Passeig de Sant Joan amb Rosselló fins a Indústria a alçada de Dos de Maig, Hospital de la Creu Roja. Sembla que en això també ens faran cas.

Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol inicial
Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol fet a ma
Nova xarxa de busos
Resum general
Nova xarxa de busos
Resum general