El bloc

Reunió amb el grup municipal CUP-PA de Gràcia

Avui dilluns 4 al vespre, Plataforma Afectats Superilla del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova ens hem reunit amb el grup municipal CUP-PA de Gràcia, representat pel Sr. Quim Serra, portantveu i conseller de la CUP al districte de Gràcia.

La reunió ha estat summament cordial i satisfactòria. Hem intercanviat punts de vista, opinions i experiències. Hem parlat de gentrificació, de superilles, de la nova xarxa de busos i també de com aquests aspectes afecten al conjunt de la ciutat, al districte de Gràcia i al barri del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova en particular.

Estem contents i agraïts per aquesta reunió.

Balanç dels dos primers mesos de plataforma

Plataforma Afectats Superilla GrassotEn aquesta setmana que tot just comença complim dos mesos de plataforma, dos mesos de lluita per impedir que el projecte de la superilla del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova es faci de forma maldestre i sense comptar amb l’opinió i la participació de tot el veïnat.

El balanç en aquests dos primers mesos ha estat molt positiu per tres motius principals i que han estat tres fites rellevants d’aquest inici de plataforma i lluita veïnal:

  1. Els nostres arguments i posició han guanyat el suport, l’afecte i l’adhesió de totes les entitats veïnals i de comerciants de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova i també d’alguna entitat de comerciants veïna. Això és molt important perquè són entitats que representen un ventall molt i molt ample i estès del veïnatge del barri, veure el llistat actualitzat aquí, i sense cap vinculació ni interès polític específic, doncs dins de la plataforma hi ha persones amb diferents afinitats i simpaties polítiques, d’un a l’altre costat, i que el que ens uneix és el sentit comú, les ganes de dialogar i la cerca del consens en un projecte rellevant com és la superilla.
  2. Hem obtingut el compromís de l’alcaldessa, Sr. Ada Colau, que el projecte de la superilla no es farà fins que no es faci el projecte del mercat de l’Abaceria, que no es farà de forma precipitada (reconeixent, implícitament, que la superilla de Poblenou s’ha fet de forma precipitada) i que, en qualsevol cas, es farà amb el consens i participació de tots els veïns i veïnes. Podeu llegir el detall de la notícia que vam publicar en el seu moment en aquest enllaç i el reconeixement de que aquest projecte va per llarg en aquest email que vam rebre del Regidor del districte, Sr. Eloi Badia.
  3. Hem aconseguit que l’autobús H8 continuï circulant pel carrer Sant Antoni Maria Claret quan estava previst que circulés pel carrer Còrsega, dins del nou pla de reordenació del busos de Barcelona que s’ha d’implementar a partir del mes de setembre d’enguany. Llegir el detall en aquest enllaç. Mai sabrem si estava o no relacionat amb la superilla (nosaltres creiem que sí), però en tot cas ha estat també una fita extraordinària i forçada, altre cop, gràcies a la pressió veïnal.

De forma addicional, ens hem entrevistat amb diferents partits polítics i amb representants del districte; hem tingut presència i hem estat entrevistats en ràdio, premsa i TV; hem crescut en seguidors en les diferents xarxes socials; i estem en contacte directe amb altres plataformes similars d’altres zones de Barcelona.

Tot això gràcies al suport i ajut de molts veïns i veïnes de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. A tots, moltes gràcies i que sapigueu que continuem amb la nostra tasca, tot i que certament, un cop hem assolit aquestes tres principals fites, la nostra tasca ara no serà tan intensa com en aquest dos primers mesos. No ho serà al menys fins que comenci l’elaboració del projecte de la superilla, que serà a llarg termini, i siguem cridats pel districte per treballar de forma conjunta en l’elaboració del projecte superilla en representació dels veïns i veïnes que ens doneu suport.

Reunió amb el regidor president del districte

Divendres 17 de març a la tarda, els portantveus de la Plataforma Afectats Superilla del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, Sr. Josep Serra i Sr. Jordi Morillas, es van reunir amb el Regidor President del Districte de Gràcia, Sr. Gerard Ardanuy, i amb l’assessor del President, Sr. Eugeni Rodoreda.

La convocatòria de reunió va ser iniciativa del Sr. Ardanuy, pel seu interès com a regidor president de conèixer de primera ma els motius que han conduit a crear la Plataforma Afectats Superilla i els arguments de la mateixa.

Com a plataforma estem agraïts per l’interès mostrat pel regidor president del districte envers la plataforma i la nostra posició al respecte del projecte de la superilla i, com hem expressant altres vegades, estem a la disposició dels diferents representants del districte, tant de l’equip de govern com de consellers i conselleres d’altres partits, per mantenir les reunions que siguin necessàries per intercanviar opinions i informacions i per dialogar i debatre sobre els pro i els contres del projecte de la superilla.

D’on ve el 50% de la contaminació de Barcelona?

El 50% de la contaminació de Barcelona i de més enllà ve del port de Barcelona. Però, qui li posa el picarol al gat?

Superilles al mar seria una solució? Bucles d’entrada i sortida al port? Vaixells a pedals? Tramvia marí?

Llegir notícia en el següent enllaç http://www.rtve.es/noticias/20141014/contaminacion-atmosferica-cruceros-se-extiende-400-km-barcelona/1029741.shtml

Què passarà amb les línies de busos al seu pas per Camp d’en Grassot i Gràcia Nova?

Nova xarxa de busos
Resum general

Què passarà amb les línies de busos al seu pas per Camp d’en Grassot i Gràcia Nova?

Aquesta és una bona pregunta que intentem contestar de la millor manera possible amb la informació què tenim en el moment actual i que ja vam avançar en l’anterior entrada “Donde dije digo, dije Diego” i altres perles.

Com a resum sobre com afecta la nova xarxa de busos, NXB, a Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, indicar que es manté la línia H8 en el seu pas per Sant Antoni Maria Claret, el 47 modifica el seu trajecte pel carrer Còrsega i allarga el seu final cap al mar, el 55 queda substituït pel V19 i desapareixen el 20 i el 45.

Sobre el H8
Gràcies a la pressió veïnal, es manté el pas del H8 pel carrer Sant Antoni Maria Claret. Inicialment estava previst que circulés pel carrer Còrsega, però, com diem, la pressió veïnal exercida en els últims dies ha fet efecte i el districte de Gràcia i TMB han rectificat en l’últim moment i mantenen el seu trajecte pel carrer Sant Antoni Maria Claret, en sentit Llobregat. Prova d’això és que els plànols on es veu el recorregut modificat del H8 estaven fets amb rotulador i en el web de l’ajuntament encara figura el recorregut inicialment previst. En sentit contrari, continuarà circulant pel Passeig de Sant Joan i pel carrer Indústria.

Sobre el 47
El 47 es manté, però circularà per Còrsega i absorbeix part del recorregut del 45, doncs arribarà fins el Passeig Marítim. En sentit contrari, continuarà circulant pel Passeig de Sant Joan i pel carrer Indústria.

Sobre el 55
El 55 queda substituït pel V19 al seu pas per Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. El 55 manté l’itinerari fins al parc de Montjuïc, però des de Plaça Urquinaona. I des d’allí es pot enllaçar amb el nou V19 que a Camp d’en Grassot farà el mateix recorregut que feia el 55.

Sobre el 20 i el 45
D’acord amb els plans actuals del districte i de TMB, el 20 i el 45 desapareixen perquè les reconverteixen o fusionen amb altres línies.

Dir també, que vam suggerir als tècnics de TMB que revisessin el nombre de parades que hi ha des del Passeig de Sant Joan amb Rosselló i fins al carrer Indústria amb Dos de Maig (Creu Roja), en el tram de circulació direcció Besós, doncs els trams entre parada i parada són més llargs des de l’última reorganització. Els tècnics van entendre el problema, que ignoraven, van prendre bona nota i confiem que hi posaran remei afegint un mínim de dues parades.

Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol inicial
Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol fet a ma i amb rotulador

“Donde dije digo, dije Diego” i altres perles

Tarda vespre de passió i emocions ahir a la reunió sobre la nova xarxa de busos a la Biblioteca Jaume Fuster de Plaça Lesseps. L’auditori de la biblioteca estava ple, majoritàriament de gent gran, un dels col·lectius més impactat pels canvis de la xarxa de busos.

Primer de tot, volem felicitar a l’ajuntament per la realització d’aquest tipus de reunions, especialment quan toquen temes de tanta sensibilitat com és la xarxa d’autobusos. Les coses com són. Enhorabona als qui van participar en l’organització i en la seva execució, tècnics de TMB inclosos. Santa paciència que tots van tenir (bé, excepte una persona específicament, que es va posar una mica nerviosa). Una altra cosa és si en faran cas del que la gent els hi va expressar en general. Pel que vam assistir a les taules, quelcom d’específic sí en faran cas, els tècnics. Però en general, ja veurem.

Com a resum sobre com afecta la nova xarxa a Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, indicar que es manté la línia H8 en el seu pas per Sant Antoni Maria Claret, el 47 modifica el seu trajecte pel carrer Còrsega i allarga el seu final cap al mar, el 55 queda substituït pel V19 i desapareixen el 45 i el 20.

A l’inici de la reunió, el regidor de districte Sr. Eloi Badia, en veure l’auditori tan ple i per a tranquil·litzar als allí presents, es va avançar i va informar que, com havia dit al plenari, la línia H8 no es modificava. I a partir d’aquell moment van començar a passar fets un xic esperpèntics. Primer, la presidenta de TMB, Mercedes Vidal va mostrar un mapa general de les línies on es veia clarament que la línia H8 passava pel carrer Còrsega. Després mostra un altre on el H8 passava pel carrer Sant Antoni Mari Claret. Més tard, els qui vam participar en les taules, vam veure com hi havia dos mapes. Un de ben fet i imprès on el H8 passa pel carrer Còrsega i un fet amb ma i amb rotulador on el H8 passa pel carrer Sant Antoni Maria Claret. També durant la ponència del presentació, a un dels ponents li va trair el subconscient i va indicar que el H8 circularia pel carrer Còrsega, aspecte que va rectificar ràpida i immediatament per indicar que era pel carrer Sant Antoni Maria Claret. Tot això fa pensar que els plans inicials eren uns altres i que la pressió veïnal exercida en els últims dies ha estat efectiva i ha fet canviar els plans (mai millor dit) en l’últim moment. Veure les fotos adjuntes. De facto, en el web de l’ajuntament, el H8 continua passant per carrer Còrsega. Demanem que ho modifiquin a la major brevetat per no crear més confusió.

La polèmica, no obstant, va quedar servida per les queixes sobre els canvis a la xarxa de busos al camp d’en Grassot i Gràcia Nova i la desaparició de les línies 20 i 45. Cal recordar altre cop que el regidor del districte, Sr. Badia, havia negat aquest fet el dia anterior en el plenari (llegir aquí) i en la tarda d’ahir negava que ho hagués dit i argumentava, dirigint-se a un del portantveus de la plataforma #AfectatsSuperilla, Sr. Jordi Morillas, que ell es referia exclusivament al H8 i en resposta a la pregunta de la consellera Berta Clemente en el plenari.

El Sr. Eloi Badia, a l’inici de la seva intervenció al plenari sobre aquest tema (veure la gravació a Youtube a partir del moment 1h03’48”) va dir literalment (i ampliem aquí el que vam publicar ahir): “pel que fa a la xarxa de busos, que hi han bastants partits que han fet intervencions, no està previst cap canvi en la xarxa de busos actual“.

I quines van ser les intervencions dels consellers al plenari, prèvies a la resposta del regidor?

Moment 40’53”; el conseller Miguel Raposo li pregunta sobre si es desvien pel carrer Còrsega les línies d’autobusos (en plural) que actualment circulen pel carrer Sant Antoni Maria Claret.

Moment 1h00’04”: la consellera Berta Clemente li pregunta sobre les parades d’autobús del carrer Sant Antoni Maria Claret i dels autobusos (en plural) que hi passen.

Ho tornem a recordar, el Sr. regidor es va expressar responent “pel que fa a la xarxa de busos, que hi han bastants partits que han fet intervencions, NO està previst cap canvi en la xarxa de busos actual“.

Després d’aquesta intervenció, la consellera Berta Clemente li va tornar a preguntar sobre les línies en general, moment 1h13’04”. El regidor no va dir res en el seu torn de rèplica.

Per tant, Sr. regidor, “donde dije digo, dije Diego“.

No podem finalitzar aquest article sense fer esment de la intervenció en l’acte d’ahir de la presidenta de TMB, Sra. Mercedes Vidal, qui davant d’un auditori majoritàriament format per gent gran, amb dificultats de mobilitat física i inclús dificultats sensorials, va deixar anar alguns comentaris del tot fora de lloc i en varis moments es va dirigir a l’audiència com si fos la mestra d’una classe que es dirigeix als nens petits de l’aula. No els reproduïm tots. Ens quedem amb un molt significatiu pel aquest col·lectiu. Va dir “si no se’n recorden de les parades, es poden baixar una app en el seu mòbil i allí ho miren“. Això dirigit a un col·lectiu majoritàriament format per gent gran, amb dificultats de mobilitat física i inclús dificultats sensorials. Bravo presidenta! Bravo per la seva sensibilitat envers aquest col·lectiu!

D’algunes peticions significatives que va demanar als tècnics i que van prendre nota adequadament com a fet molt plausible de fer, va ser posar més parades d’autobús en el carrer Indústria, en el tram que va de Passeig de Sant Joan amb Rosselló fins a Indústria a alçada de Dos de Maig, Hospital de la Creu Roja. Sembla que en això també ens faran cas.

Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol inicial
Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol fet a ma
Nova xarxa de busos
Resum general
Nova xarxa de busos
Resum general

El regidor de districte indica que “no està previst cap canvi en la xarxa de busos actual”

Regidor districte de Gràcia Sr. Eloi Badia
El regidor del districte de Gràcia, Sr. Eloi Badia, en la seva intervenció d’avui al plenari.

En el transcurs del plenari del districte de Gràcia d’aquesta tarda-vespre, i responent a preguntes d’alguns partits municipals sobre la desaparició dels autobusos H8, 20, 45 i 47 que circulen pel carrer Sant Antoni Maria Claret en el seu tram de Camp d’en Grassot, el regidor del districte, Sr. Eloi Badia, indica que “no està previst cap canvi en la xarxa de busos actual“, que “ens hem adelantat a la reunió que hi ha demà” (la que està convocada a la Biblioteca Jaume Fuster), reconeix que “a la pàgina web de mobilitat es poden consultar els diferents estudis“, però que “avui en dia no hi ha cap canvi proposat pel que fa a la xarxa ortogonal en l’àmbit del Camp d’en Grassot“. Acaba dient “per tant no sé si podem estar tranquils, però segurament ja ho haguéssim hagut d’estar, o potser ens haguéssim hagut d’esperar a demà tenir tota la informació per tal de fer les valoracions al respecte“.

Donat que no ha contestat directament amb un o un no a les preguntes sobre si desapareixien o no els autobusos indicats, i que la seva resposta no ha estat contundent en aquest sentit, se’ns fa difícil interpretar la resposta i més quan indica “per tant no sé si podem estar tranquils“. De la seva declaració es desprèn que els plànols on apareix la xarxa futura amb els nous recorreguts no són propostes, sinó que són estudis, i que ens hem precipitat en la nostra reclamació. Bé, en tot cas, ens haurem d’esperar a la reunió de demà dijous 2 de març per saber més sobre el tema i “per tal de fer les valoracions al respecte“, perquè en el nostre bon entendre la seva declaració no ha clarificat la incògnita. Al contrari, ens ha generat confusió. Estem delitosos, com a plataforma, a que demà haguem de rectificar, celebrar i confirmar el que entenem que el Sr. Regidor volia expressar: que no hi haurà canvis i els autobusos H8, 20, 45 i 47 continuaran amb el seu recorregut actual.

Es pot accedir al contingut d’aquesta declaració en el plenari en aquest enllaç a l’enregistrament del plenari, des del moment 1h03’48” fins a 1h04’15”. I que cadascú jutgi i interpreti el que sàviament consideri més adequat.