Què passarà amb les línies de busos al seu pas per Camp d’en Grassot i Gràcia Nova?

Nova xarxa de busos
Resum general

Què passarà amb les línies de busos al seu pas per Camp d’en Grassot i Gràcia Nova?

Aquesta és una bona pregunta que intentem contestar de la millor manera possible amb la informació què tenim en el moment actual i que ja vam avançar en l’anterior entrada “Donde dije digo, dije Diego” i altres perles.

Com a resum sobre com afecta la nova xarxa de busos, NXB, a Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, indicar que es manté la línia H8 en el seu pas per Sant Antoni Maria Claret, el 47 modifica el seu trajecte pel carrer Còrsega i allarga el seu final cap al mar, el 55 queda substituït pel V19 i desapareixen el 20 i el 45.

Sobre el H8
Gràcies a la pressió veïnal, es manté el pas del H8 pel carrer Sant Antoni Maria Claret. Inicialment estava previst que circulés pel carrer Còrsega, però, com diem, la pressió veïnal exercida en els últims dies ha fet efecte i el districte de Gràcia i TMB han rectificat en l’últim moment i mantenen el seu trajecte pel carrer Sant Antoni Maria Claret, en sentit Llobregat. Prova d’això és que els plànols on es veu el recorregut modificat del H8 estaven fets amb rotulador i en el web de l’ajuntament encara figura el recorregut inicialment previst. En sentit contrari, continuarà circulant pel Passeig de Sant Joan i pel carrer Indústria.

Sobre el 47
El 47 es manté, però circularà per Còrsega i absorbeix part del recorregut del 45, doncs arribarà fins el Passeig Marítim. En sentit contrari, continuarà circulant pel Passeig de Sant Joan i pel carrer Indústria.

Sobre el 55
El 55 queda substituït pel V19 al seu pas per Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. El 55 manté l’itinerari fins al parc de Montjuïc, però des de Plaça Urquinaona. I des d’allí es pot enllaçar amb el nou V19 que a Camp d’en Grassot farà el mateix recorregut que feia el 55.

Sobre el 20 i el 45
D’acord amb els plans actuals del districte i de TMB, el 20 i el 45 desapareixen perquè les reconverteixen o fusionen amb altres línies.

Dir també, que vam suggerir als tècnics de TMB que revisessin el nombre de parades que hi ha des del Passeig de Sant Joan amb Rosselló i fins al carrer Indústria amb Dos de Maig (Creu Roja), en el tram de circulació direcció Besós, doncs els trams entre parada i parada són més llargs des de l’última reorganització. Els tècnics van entendre el problema, que ignoraven, van prendre bona nota i confiem que hi posaran remei afegint un mínim de dues parades.

Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol inicial
Nova xarxa de busos
H8 i altres: El plànol fet a ma i amb rotulador