Veïns reals vs veí fictici

Des de que vam sorgir com a Plataforma #AfectatsSuperilla i hem anat guanyant adhesions, algunes poques persones en la xarxa social de twitter ens han intentat desprestigiar de diverses maneres. I no entenem perquè quan el que defensem és un procés democràtic i consultiu en el projecte superilla, on es tingui en compte l’opinió de TOTS els veïns i veïnes.  I precisament per això, aquest sector minoritari no ha aconseguit el que pretén. Al contrari, cada dia guanyem en adhesions i en simpaties dels veïns i veïnes de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, i també de les zones veïnes. Veure per exemple la gràfica de visites al nostre web que s’ha disparat en el dia d’ahir, dilluns 27 de febrer, fins arribar a 1.741 visitants en un únic dia.

Evolució usuaris web

Ahir dilluns vam anunciar l’adhesió de dues associacions més a la plataforma i molts veïns estan compartint els nostres missatges per les diferents xarxes socials, especialment a través de facebook i whatsapp.

Les associacions adherides fins ara a la plataforma són associacions de veïns, associacions de comerciants i associacions mixtes, de veïns i comerciants. Totes de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova (5) o del seu llindar més immediat (1) i, per tant, influenciades i preocupades pel que passi a Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. Veïns tots en definitiva, doncs són tan veïns les persones que hi viuen, com les persones que hi viuen i hi treballen, i com les que només hi treballen.

Tot i així, i principalment en la xarxa social twitter, continuem rebent atacs puntuals que intenten desprestigiar la plataforma i la tasca informativa, divulgativa i reivindicativa que fa. Com a plataforma, intentem sempre mantenir un to asserenat i contestar de forma educada, educant i informant.

Amb aquesta entrada d’avui, i mantenint el to asserenat, volem denunciar l’existència de comptes de twitter que, sota l’aparença de persones reals, en realitat amaguen persones fictícies que fan veure que són qui no són. I posem l’exemple concret de l’usuari Ramon #Grassot, @RamonMelic, de twitter (veure les diferents imatges). Un usuari que aparentment és veí de Camp d’en Grassot i que va definir el seu compte de Twitter el dia 15 de febrer de 2017, fa només 13 dies!!! No té cap seguidor (no en el moment de redactar aquesta entrada). Els tres primers dies, fins el 18 de febrer inclòs, piulava en un idioma i amb un cert estil de redacció. Des del 18 de febrer, piula en un altre idioma i amb un altre estil de redacció.  Tot això ens fa pensar que es tracta d’un compte creat específicament per pertorbar i que està compartit per un grup organitzat de persones (on ara escriu una i ara escriu una altra) que no mostren qui són i que s’amaguen sota una identitat fictícia. Les seves raons tindran. Nosaltres no les entenem, sincerament. ¿Què no és més fàcil dialogar de forma transparent, tranquil·la i asserenada?

Ens acusa també de no representar veïns reals i diu que com a plataforma no el representem. En lo primer, no té cap raó, com tothom sap i està demostrat. En lo segon, té tota la raó. No el representem, cert. I no el representem perquè Plataforma #AfectatsSuperilla representa a persones i veïns reals i no a persones i veïns ficticis.